dilluns, 28 de gener de 2008

Fitxers de vídeo i àudio del PC a la Wii

L'altre dia instal·lant la darrara versió de Winamp em vaig trobar amb una cosa genial. Resulta que porta un complement que es diu Winamp Remote, que et permet seleccionar i compartir carpetes del disc dur del teu ordinador i acceder-hi des de la Wii. També des d'un telèfon mòbil, PS3 i Xbox.

Realment el que fas és que el teu ordinador (ha d'estar engegat per a que funcioni el servei Remote) faci de servidor de fitxers i quan accedeixes des de la Wii (o qualsevol altre dispositiu amb navagador amb accés a Internet) a https://winamp.orb.com, un cop identificat amb el teu usuari i contrasenya tens accés a tots els continguts d'àudio i vídeo que hagis seleccionat per a compartir.

Si teniu alguna recança amb la seguretat, no us preocupeu, ja que si teniu l'eMule o qualsevol altre programa d'intercanvi de fitxers P2P també teniu carpetes compartides. I en aquest cas només les teniu compartides amb vosaltres mateixos o si ho voleu amb qui designeu vosaltres.

Això només és el començament de les coses que es podran arribar a fer amb la Wii. És brutal, oi?

Cinc accions senzilles i concretes per estalviar recursos

En els temps que corren una mica de conscienciació mediambiental no va malament a ningú.
Si tots fem petites accions al nostre abast segur que l'efecte global serà significatiu.
I recordeu que, "Els petits canvis són poderosos", com deia el Captià Enciam.

A casa:


1. Apaga els llums, l'ordinador, la televisió i la resta d'aparells elèctrics que no utilitzis encara que sigui durant un període de temps curt.
2. Programa la temperatura de la nevera a uns 2ºC, la del congelador a uns -16ºC i la de l'aigua calenta a 60ºC.
3. Utilitza el microones sempre que puguis abans que el forn o el fogó.
4. Repassa, i canvia si és necessari, els aïllants de portes i finestres.
5. Utilitza bombetes de baix consum i recicla-les quan s'espatllin.

A l'oficina:

1. Reutilitza el paper, els sobres, clips i carpetes en la mesura en que sigui possible.
2. Utilitza el correu electrònic millor que el correu imprès i el tauló d'anuncis per a notificacions escrites.
3. Utilitza paper reciclat per imprimir documents d'ús intern.
4. Recicla el paper utilitzat.
5. Utilitza una tassa de cafè ceràmica en lloc de vasos d'un so ús.

Via eco Microsiervos

diumenge, 27 de gener de 2008

Curiositats lingüístiques...

Un amic em passa aquest interessant escrit de curiositats lingüístiques:


Ells diuen 'perro viejo' i 'mosquita muerta' allà on nosaltres diem: 'gat vell' i 'gata maula'.

La sort màxima de la rifa és un masculí 'el gordo', allà, i un femení, 'la grossa', aquí.

De la dona de Sant Josep els espanyols destaquen que sigui 'Virgen' i nosaltres que sigui 'Mare (de Déu)'

Ells paguen 'impuestos', que ve d''imponer', i nosaltres 'contribucions' que ve de 'contribuir'.

Els espanyols desvergonyits ho són del tot, no tenen gens ni mica de vergonya, ja que són uns ‘sinvergüenzas', mentre que els corresponents catalans són, només, uns 'pocavergonyes'.

Com a mesura preventiva o deslliuradora, ells toquen 'madera' quan nosaltres toquem 'ferro'.

Allà celebren cada any les 'Navidades' mentre que aquí amb un sol 'Nadal' anual ja en tenim prou, com en tenim prou també amb un 'bon dia' i una 'bona nit' cada vint-i-quatre hores, enfront dels seus, múltiples ‘buenos dias’ i ‘buenas noches’ diaris.

Dels ous de gallina que no són blancs, ells en diuen 'morenos' i nosaltres 'rossos', colors que s'oposen habitualment parlant dels cabells de les persones.

Dels genitals femenins, allà en diuen vulgarment 'almeja' i aquí 'figa', mots que designen dues realitats tan diferents com és un mol·lusc salat, aspre, dur, grisenc i difícil d'obrir, en un cas, i, en l'altre, un fruit dolç, sucós, tou, rogenc i de tacte agradable i fàcil.

Mentre ells 'hablan' -i fan!- aquí 'enraonem', és a dir, fem anar la raó, sense èxit, tanmateix.

Allà per ensenyar alguna cosa a algú 'adiestran' i aquí 'ensinistrem'. Més enllà dels conceptes polítics actuals, els uns basen l'ensenyament sobre la 'destra' (dreta) i els altres sobre la sinistra'(esquerra)....

Tota una concepció del món, doncs, s'endevina rere cada mot d'una llengua, perquè la llengua és l'expressió d'un comportament col·lectiu, d'una psicologia nacional, diferent, no pas millor o pitjor que altres. No es tracta, en conseqüència, de traduir només, sinó d'entendre. Per això, tots els qui han canviat de llengua a casa, al carrer, al treball, no únicament canvien de llengua. També canvien de punt de vista.

Reenvieu aquest missatge a tanta gent com pugueu per tal de difondre les nostres idees i pensaments.

dissabte, 12 de gener de 2008

Nou sistema operatiu

L'Aina, la meva germana, m'ha enviat aquest vídeo. A ella li va fer molta gràcia i a mi també. Espero que us agradi.

Li dedico a l'amic Sese i a tots aquells que de vegades em demanen consells "informàtics" ;-)
Si no el veieu bé podeu anar a http://www.youtube.com/v/7mB-rTqQcYg

dijous, 3 de gener de 2008

Contra el cànon digital, la SGAE i la supressió de llibertats a Internet

Us recomano la lectura d'un interessantíssim article de l'Enrique Dans sobre com el govern espanyol ens està tractant als intrenautes al respecte dels drets d'autor, les descàrregues privades de música i vídeo, el cànon digital i la SGAE.

No hi puc estar més d'acord.

Tots contra el cànon digital de Zapatero, ni un euro més per a la ZGAE ! (amb Z de ZP com diu el bàner de l'Associació d'Internautes) però no us deixeu enganyar tal com diu Javier Casares "… y aunque el PP dice que el canon lo van a quitar, hay que recordar que ellos lo apoyaron en su momento…"

Els continguts online en faran lliures (aquesta frase és meva, ja se que s'assembla a una altra frase molt desafortunada però aquesta no té res de malèfic sinó de profètic)

dimecres, 2 de gener de 2008

Solidaritat amb els Reis Mags d'Orient

Entre els molts els mails de felicitació de Nadal i de Any Nou que he rebut aquets dies, m'agradaria destacar-ne un que realment m'ha entusiasmat i que us deixo en la seva versió original en castellà:

CAMPAÑA EN APOYO A NUESTROS QUERIDOS REYES MAGOS, MARGINADOS Y OLVIDADOS GRACIAS A UN INVASOR GORDO Y SEBOSO PRODUCTO DEL CONSUMISMO COMPULSIVO…

Estos tres pobres venerables ancianos llevan dos mil años con su PYME, atendiendo únicamente al mercado español y sin intención de expandirse y están sufriendo una agresión que amenaza con destruirlos.

Reivindicamos la figura de los Reyes Magos porque:

1. Los Reyes Magos son un símbolo de la multirracialidad y nunca han tenido problemas de inmigración.

2. Los Reyes Magos son fashion total, su elegancia en el vestir no ha pasado de moda en dos milenios.

3. Si no existiesen los Reyes Magos, las vacaciones se acabarían el 2 de Enero.

4. Los Reyes Magos son ecológicos, utilizan vehículos de tracción animal que con su estiércol contribuyen a fertilizar el suelo patrio (nada de trineos volando ni gilipolleces que no existen…)

5. Los Reyes Magos generan un montón de puestos de trabajo entre pajecillos, carteros reales y multitud de gente que va en la cabalgata.

6. De Papá Noel puede hacer cualquier pelagatos, pero para hacer de Reyes Magos se necesitan al menos tres.

7. Los Reyes Magos fomentan la industria del calzado y enseñan a los niños que las botas se deben limpiar al menos una vez al año. Por contra, el gordinflas exige que se deje un calcetín, prenda proclive a servir de acomodo de la mugre, cuando no de indecorosos ‘tomates’.

8. Los Reyes Magos planifican concienzudamente su trabajo y se retiran discretamente cuando acaban la función.

9. Santa Claus vive en el Polo norte y por eso es un amargado, los Magos son de Oriente, cuna de la civilización y por ello de una elegancia no decadente.

10. Los Reyes Magos tuvieron un papel destacado en la Navidad, Santa Claus es un trepa que trata de aprovecharse del negocio y que no participó en nada en los acontecimientos de la Navidad.

11. Los Reyes Magos son de los poquísimos usuarios que mantienen en pie la minería del carbón en Asturias. No lo han cambiado por gas natural ni por bombillitas horteras.

12. Los Reyes Magos lo saben todo. Santa Claus no sabe otra cosa que agitar estúpidamente una campanita.

13. Santa Claus es un zoquete que no respeta los sentimientos de los renos de nariz colorada. No hay documentado ningún caso de maltrato psicológico por parte de los Reyes Magos hacia sus camellos.

14. Los Reyes Magos son agradecidos, siempre se zampan las golosinas que les dejamos en el plato.

15. Sin los Reyes Magos no se habría inventado el Roscón de Reyes.

16. Finalmente, Santa Claus se pasa la vida diciendo ‘¡Jo, jo, jo!’. Risa forzada y sin sentido. Señal de estupidez.

Empecemos la campaña en PRO DE NUESTROS QUERIDÍSIMOS Y ANTIQUÍSIMOS REYES MAGOS, QUE VUELVAN A AFLORAR LAS TRADICIONES CON ARRAIGO CENTENARIO…

Todos los años por estas fechas sufrimos una agresión globalizadota en forma de tipo gordinflón, una manipulación de las mentes de los niños de España y del resto del universo.

Ese adefesio carente del más mínimo sentido de la elegancia en el vestir, con aspecto de dipsómano avejentado y multirreincidente en el allanamiento de morada por el método del escalo, es un invento de la multinacional más multinacional de todas las multinacionales, Coca-Cola.

En los años 30, cogieron al San Nicolás de la tradición Nórdica, que originalmente se paseaba vestido de obispo o de duende un tanto zarrapastroso y lo enfundaron en un atuendo con los colores corporativos (rojo y blanco).

Desde entonces, generaciones de tiernos infantes de medio mundo han sido machacadas por la publicidad, alienándose hasta tal punto que piensan que un mamarracho publicitario representa todo lo bueno del ser humano.

¡Basta ya!, ¡reivindiquemos nuestras señas de identidad! ¡Abajo Santa Claus y vivan los Reyes Magos!

dimarts, 1 de gener de 2008

2008

Bon any a tothom!!!

També et pot interessar...

Related Posts with Thumbnails