dimarts, 9 d’octubre del 2007

L'Apagada analògica farà reneixer la UHF


Quina paradoxa, oi? Jo que em pensava que la UHF era cosa del passat.

He llegit avui al Cinco Dias, que quan es produeixi l'apagada analògica i haguem de veure la televisió per aparells de que duguin TDT (interns o externs) començarà una nova batalla per quedar-se les freqüències de UHF que quedaran lliures.

Es veu que el 75% de la banda UHF, és especialment valuosa perquè la seva freqüència facilita la propagació del senyal i la seva penetració en edificis i recintes tancats, i quedarà lliure tan aviat com es completi l'apagada de la televisió analògica.

Les cadenes de televisió pugnen per quedar-se amb aquestes freqüències per poder oferir emissions d'alta definició i serveis interactius. Però les grans operadores de telefonia advoquen per la liberalització d'almenys el 60% de l'espectre disponible per a utilitzar-lo com canal dels seus serveis de banda ampla.

En joc hi ha 200.000 milions d'euros a banda de tot el negoci que poden generar les empreses que faran els aparells per poder rebre els nous serveis.

I si entenc bé el que vol dir tot això, sospito que tots els aparells de televisió que s'estan venent actualment tindran els dies comptats, ja que en necessitarem uns capaços de poder rebre el nou senyal UHF d'alta definició i el mateix pasarrà mab els móbils.

Haurem d'estar atents a veure que passa.

Ull! si teniu pensat comprar un televisor o un mòbil, ja que l'apagada analògica es farà el 2010.

Només queden 2 anys !!!

1 comentari:

Escriu el teu comentari

També et pot interessar...

Related Posts with Thumbnails