dijous, 14 de desembre de 2006

Stella Awards

Els Stella Awards són uns premis judicials que es donen anualment als Estat Units per posar en evidència el seu ridícul sistema judicial.

Aquests premis porten el nom de Stella Liebeck, la qual, el 1992, a l'edat de 79 anys, va patir un accident en un McDonalds al caure-li a sobre el cafè produint-li cremades de diversa consideració.
Va ser indemnitzada amb 2.9 milions de dòlars. Des de llavors, en les tasses de cafè s'adverteix de que el contingut aquesta molt calent i del seu perill.

Aquí trobareu els de 2005, 2004, 2003 i 2002 (estan en anglès, però podeu utilitzar el traductor de Google per traduir-los, només cal que poseu l'adreça de la pàgina que voleu traduir i els idiomes de traducció)

Després d'això, a qui li sorprèn que en el qüestionari que et donen a l'avió quan vas als EUA et preguntin si hi vas a cometre un delicte o un acte terrorista?

Per altra banda per Internet circula, des de fa temps, un correu electrònic amb els útims resultats del premis, que resulta que no són veritat sinó que la majoria són trets de llegendes urbanes o invetats.

Aquí en teniu l'exemple. No està malament i veureu que la realitat supera la ficció.

PREMIS fake (falsos):

SETÈ LLOC
Kathleen Robertson de Texas va ser indemnitzada amb 780.000 dòlars per un jurat després de trencar-se un turmell després d'ensopegar i caure per culpa d'un nen que estava corrent en una botiga de cuines. Els propietaris de la botiga es van sorprendre al ser obligats a pagar l'esmentada quantitat, però encara més al saber que el nen que s'havia comportat tan malament era el fill de la senyora Robertson.

SISÈ LLOC
Carl Truman de Los Angeles i de 19 anys, va guanyar 74.000 dòlars més les despeses mèdiques quan un conductor va passar per damunt de la seva mà amb el cotxe, un Honda Accord. Carl Truman no es va adonar de que hi havia algú al volant del cotxe quan es va posar a robar-li els plats de les rodes.

CINQUÈ LLOC
Terrence Dickson, de Pennsylvania, estava abandonant una casa després de robar-la, i va decidir sortir pel garatge. No va ser capaç de sortir per la porta del garatge perquè estava trencada, i a l'intentar tornar a la casa es va adonar de que la porta que connectava les dues estades era d'un únic sentit i no podia sortir o tornar a la casa. La família estava de vacances, i el senyor Dickson va estar tancat al garatge durant 8 dies. Per sobreviure, ho va fer a base de Pepsi i un enorme sac de menjar per a gossos que va trobar. Va denunciar al propietari de la casa pels danys morals soferts per aquell incident, i el jurat va accedir a situar la indemnització del propietari al lladre en 500.000 dòlars.

QUART LLOC
Kara Walton de Claymont, Delawere, va denunciar amb èxit al propietari d'un pub nocturn de la ciutat quan va caure des de la finestra del bany a terra i es va trencar les dents al picar contra el terra. Això va ocórrer mentre la senyoreta Walton intentava colar-se per la finestra del bany de dones per no pagar el compte de 3,50 dòlars. El propietari va haver de pagar-li 12.000 dòlars i despeses dentals.

TERCER LLOC
Un restaurant de Philadelphia va haver de pagar 113.500 dòlars a Amber Carson, després de que rellisqués amb un refresc i es trenqués el coxis. L'esmentat líquid estava a terra perquè ella li havia llançat al seu "novio" mitja hora abans durant una baralla.

SEGON LLOC
Jerry Williams, d'Arkansas, va percebre 14.500 dòlars més les despeses mèdiques després de ser mossegat al cul pel gos del seu veí. El gos estava dins una gàbia al jardí del seu propietari, tancat. La indemnització va ser menor al percebre el jurat una certa provocació en el fet de que el senyor Williams estigués disparant-li al gos des de a dalt de la gàbia amb una pistola de boles.

CAMPIÓ
Mr. Merv Grazinski, de Ciutat d'Oklahoma, el Novembre de 2000 es va comprar una caravana marca Winnebago de les grans (de les quals són a la vegada cotxe i caravana). En el seu primer viatge, estant en un autovia, va seleccionar el dispositiu que fixa una velocitat de creuer a 70 milles per hora (uns 120 km/h) i se'n va anar a la part de endarrere a preparar-se un cafè, amb la caravana en marxa a aquella velocitat. No sorprèn el fet de que l'autocaravana seguís recte i prengués la tangent a la primera corba i xoqués. Mr. Grazinski enfadadíssim va denunciar a Winnebago per no advertir-lo en el manual d'ús de que el programador de velocitat no és un pilot automàtic que agafa revolts, frena quan és necessari i fins i tot para el vehicle fos si precís. Per això, va ser recompensat amb 1.750.000$ més una nova caravana. Actualment, Winnebago adverteix de tal circumstància en els seus manuals, per si de cas algun un altre imbècil compra un dels seus vehicles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari

També et pot interessar...

Related Posts with Thumbnails