divendres, 23 de març del 2007

Lluis Llach I. (i punt)

Avui en Lluís Llach fa el seu últim gran concert. Bé, demà en fa un altre per aclamació popular i on hi haurà en Montilla i companyia, però el de demà serà el penúltim. Per cert, què hi faran a Verges aquesta gent que no saben ni qui és en Llach?

Al que anava ... M'agradaria des d'aquí dir "Fins aviat" a en Lluís Llach i donar-li les gràcies per tot.

Que tinguis sort! ... més si cal.

ACTUALITZACIÓ: Rectifico, després de veure el concert per TV3, el d'avui, dissabte 24, sí que ha estat l'últim concert, malgrat tot. M'ha agradat moltíssim, m'ha emocionat. Lluís t'estimo.
Vull felicitar a la regidora de cultura de l'ajuntament de Verges, Marta Payeró, per la feina tan ben feta per part de tot el poble.

3 comentaris:

  1. referent al que deia el sese,estic d´acord amb les seves paraules,trobo que Montilla sobrava al darrer concert d´en Llach,quedaría molt millor a un concert d´el Fari,Estopa,Manolo Escobar o al macroconcert de radio Tele Taxi que es va fer ahir,segur que allà l´aclamarían i sentiría cap xiulet com a Verges.

    ResponElimina
  2. Estic amb tu, estem cansat de manipulació de polítics que volen sortir a la foto sense la majoria saber de que va la història.

    Un dels primers records de Lluis Llach que tinc és al dimecres de festa major a Cuitora, sí has sentit, o llegit be. Calculo que era l'any 77 que el mític Andreu Castell, que era qui va estar molts anys tocant a Cuitora encara sense perruca i sobre la font mateixa de Cuitora va tocar l'Estaca, tenia jo llavors 9 anyets i recordo la cançó com l'expressió d'un sentiment català en una època encara post franquista prou complicada. es clar jo encara no ho sabia però mantinc el bonic record de la germanor de tota La Llacuna cantant agermanats i amb les mans unides, i més que les mans el cor l'esperit de nacionalitat però crec jo que més enllà d'aquest havia el de llibertat. De recuperar una llibertat tot just assolida però no encara creguda, que sí desitjada.
    Acabat el concert de dissabte que veia a la pansa al costat de un gin tonic, uns amics i unes fitxes de dominó la gent de Verges va cantar a capela l'estaca i vàreg tornar a sentir una mica aquell sentiment que mai no oblidaré. Només tacat, aquest sentiment per la presència d'uns polítics oportunistes que en algun cas no dubto de la seva honradesa però que en cap cas havien de ser els protagonismes de l'acte ni restar a la gent el protagonisme colectiu que havia de presidir el concert. Es clar que tenen dret d'anar al concert, però no cal ni que estiguin tots junts a una fila, que els enfoquin (que no és culpa seva) ni que hagin tingut entrades que segur que no les han trobat com la resta del espectadors (per internet i perdent un temps preciós treient-les). La presència d'aquest personatges només pel fet de impedir la presència de gent que de veritat s'ho mereixia i que haguessin estat al concert pel sol fet del concert sense la necessitat de "figurar" i de ser vistos ja és per sí mateixa raó suficient perque no hi fossin.

    Malalt d'amor pel meu pais......

    ResponElimina

Escriu el teu comentari

També et pot interessar...

Related Posts with Thumbnails