divendres, 22 de juny del 2007

Web 3.0 Llista de temes pendents

Tot just estem amb el boom de la web 2.0 que ja surten coses de la web 3.0.

Fa uns dies, no recordo on, vaig trobar una llista de coses que encara no es poden fer a la web. Aquesta és la llista de temes pendents per continuar la convergència de les aplicacions d’escriptori i de la web. La vaig trobar interessant.

  1. Gestionar la capacitat d’obertura dels tipus d’arxius: en fer doble clic sobre un arxiu de l’escriptori, aquest hauria de ser capaç d’obrir una aplicació web.
  2. Gestionar la capacitat de guardar altra vegada a l’escriptori: un arxiu obert des de l’escriptori s’hauria de poder tornar a guardar a l’escriptori.
  3. Millor suport no en línea: està en procés, però la majoria d’aplicacions encara no ho fan.
  4. Incrustar objectes: no puc agafar una taula/gràfic de Yahoo i incrustar-lo en un missatge de correu de gmail.
  5. Instal·lació i integració amb l’escriptori: les aplicacions web s’haurien de poder “registrar” o “instal·lar” a fi que n’aparegués un enllaç al menú d’inici.
  6. Integració de hardware: les aplicacions web haurien de poder emprar l’estat i la informació provinents del hardware, com la localització GPS, webcam, etc.
  7. Arrossegar: els usuaris haurien de poder arrossegar objectes a pàgines web per importar-los o obrir un arxiu i arrossegar-lo fora per exportar arxius o dades.
  8. Ús de potència del processador mediocre: a mida que les aplicacions esdevenen més riques i complexes, necessiten aprofitar la potència de l’escriptori per a l’edició de fotos i vídeos, i altres aplicacions avançades.
  9. Interfície gràfica opcional: el botó d’enrere no té sentit per a algunes aplicacions.
  10. S’hauria de poder executar una calculadora o aplicació de post-it des de l’escriptori sense la interfície gràfica (no només petits automatismes sinó veritables aplicacions).
  11. Sistema de comptes unificat (no només un identificador d’obertura, sinó un sistema complert i segur que permeti als usuaris tenir una identitat única i segura que puguin utilitzar en moltes ubicacions).

1 comentari:

Escriu el teu comentari

També et pot interessar...

Related Posts with Thumbnails