divendres, 23 de maig de 2008

Bernardo Hernández al BDigital

El dimecres passat vaig assistir al BDigital Global Congress (antic IGC Internet Global Congress).
L'atracció del dia era la sessió plenària per parlar de l'estratègia de Google i el futur de la GeoWeb, a càrrec de Bernardo Hernández, director general de Google Maps i Google Earth al món. I evidentment va complir les expectatives amb escreix.

Hernández va començar la seva presentació recordant la història i les característiques més generals de la companyia, ressaltant els quatre pilars en els quals es basa: informació completa, rellevant, ràpida fàcil d'usar, recordant que l'objectiu de Google és ordenar la informació mundial i posar-la al servei dels usuaris. Va destacar el poc que ha canviat en aquests 10 anys de vida de la companyia. La seva pàgina d'inici s'ha mantingut inalterable: logo + caixa de cerca.

Va donar algunes xifres, com que els guanys de Google el 2007 van ascendir a 17.000 milions de dòlars en vendes a través de Google AdWords.
Segons Hernández, el 70% de la informació que hi ha a Internet té algun vincle geogràfic, és dir, és possible situar-la en un mapa. La tendència és situar tota la informació que els usuaris busquen, caminant cap al que a Google anomenen "GeoWeb". Hernández va sostenir que el llenguatge KML de Google ha estat reconegut com estàndard i que segueixen treballant en eines que ajudin a realitzar un cercador que ofereixi una informació geogràfica més completa i integrada als resultats.

Més enllà de l'ús del cercador de carrers, Hernández va mostrar els diversos usos que l'usuari pot fer en Google Maps, com per exemple crear mapes personalitzats amb llocs que l'usuari creu d'interès o importants per a determinada situació i després compartir-la amb els amics o contactes. Així mateix també va parlar de la possibilitat que l'usuari editi la informació que creu incorrecta o poc precisa que es dóna a Google Maps i així mateix informar d'algun canvi realitzat que cregui incorrecte.

Així mateix, també va informar sobre la integració de les fotos de Panoramio i vídeos de Youtube a Google Maps, essent possible geolocalizar-los, l'avanç de Google StreetView amb noves ciutats afegides (properament Barcelona, Madrid, Sevilla, ...) i va posar exemples de les possibilitats que dóna Google Maps, com el seguiment de les eleccions presidencials d'Estats Units, el tifó Nargis de Myanmar (Birmània).

En definitiva va ser una sessió molt interessant, sense gaire novetats pels seguidors habituals dels productes de Google, però amb la claredat, to i discurs que té Bernardo Hernández va fer que el nombrés públic que omplia la sala d'actes del palau de Congressos de la Fira de Barcelona sortís molt satisfet.

Us recomano, si no ho feu ja, que comenceu a utilitzar en el vostre dia a dia les eines de Google Maps o Google Earth, son una meravella.

Us posaré un exemple. Fa uns dies vaig utilitzar Google Earth per ensenyar amb imatges una ruta que vaig fer al 2003 per la costa oest dels Estats Units als meus cunyats. Les imatges no eren meves, sinó dels milers i milers de fotos que la gent té geoposicionades a Panoramio. Varem fer un tour virtual pels Estats Units en imatges sense moure'ns del sofà de casa.

1 comentari:

  1. hola q tal me gusta mucho leer ciertos blogs di con el tuyo mucho tiene q ver esta entrada pero se me fueron los ojos al lado derecho,fan de lost? hoy terminaaaa la season4!!!
    saludos de una lostadicta ,tengo un foro,mas facil de gestionar q un blog,es complicado!
    saludos

    ResponElimina

Escriu el teu comentari

També et pot interessar...

Related Posts with Thumbnails