dimarts, 7 de setembre de 2010

La raó per la qual Montilla ha usat l'espanyol

La convocatòria de les eleccions és un dels grans actes polítics d'una legislatura. La temptació de convertir-lo en el primer acte de campanya, doncs, és gran i normal. Per això Montilla ha fet una curiosa versió bilingüe del discurs. Al PSC creix cada dia més la impressió que només la mobilització dels anti-independència podria frenar un poc la seua estrepitosa caiguda. Però per això cal advertir-los del que hi ha en joc. I fer-ho en castellà, en aquest sentit, és imprescindible.
La convocatòria de les eleccions és un dels grans actes polítics d'una legislatura. La temptació de convertir-lo en el primer acte de campanya, doncs, és gran i normal. Per això Montilla ha fet una curiosa versió bilingüe del discurs. Al PSC creix cada dia més la impressió que només la mobilització dels anti-independència podria frenar un poc la seua estrepitosa caiguda. Però per aix! ò cal advertir-los del que hi ha en joc. I fer-ho en castellà, en aquest sentit, és imprescindible. Les perspectives per als socialistes són horribles. Tot indica, ara mateix, que el seu resultat serà el pitjor de la història. Han passat mesos intentant trobar el desllorigador a una situació que fa que el cos no els toque la camisa. I no la troben. No ho és la corrupció. No ho és la gestió de la crisi econòmica. No ho és la inseguretat ciutadana. L'anàlisi que fan tant al PSC com al PSOE és que les dades deixen clar que el seu principal problema és que la base tradicionalment socialista ja no es mobilitza. Passa. Aquell mite del votant socialista que anava a votar passés el que passés, amb pluja o neu, i a favor de qualsevol candidat del partit de la pana s'ha fet fonedís. Com mobilitzar-los, com tornar a mobilitzar aquest sector social que era d'ells i ja no ho és és el gran problema al qual s'enfronta el carrer Nicaragua. I la solució que creuen haver trobat és fer por amb la independència. Espantar a un sector social que ells creuen que els votarà si es presenten com els defensors d'Espanya i fan créixer els dubtes sobre el futur de Catalunya i sobre una eventual independència que alguns electors veurien com una amenaça personal per a ells i les seues famílies. És d'una irresponsabilitat monumental però per això insisteixen tant en denunciar el pressumpte independentisme de Mas, per això Montilla envia ara cartes reclamant als batlles que usen l'onze de setembre per a reforçar els vincles amb Espanya i per això, calcul·ladament, ha parlat en castellà i ha triat dir en castellà això que ha dit: que està en joc més que un govern, que està en joc el futur de tota una generació. El president ja està en campanya.
Enllaç notícia sencera: http://www.vilaweb.cat/editorial/3772611/rao-montilla-usat-lespanyol.html

1 comentari:

  1. Només dos coses a dir: 1-El Montilla cada dia s'assembla més a la seva caricatura. 2-El PSC/PSOE van com un pollastre sense cap, donant tombs fins que caiguin desplomats...
    Salut!!!

    ResponElimina

Escriu el teu comentari

També et pot interessar...

Related Posts with Thumbnails