dilluns, 26 de setembre del 2011

SPAINS SECRET CONFLICT (Val la pena dedicar-hi els 40 minuts)

El proppassat dimarts 20 de setembre, Sobirania i Progrés va presentar el documental "Spain's Secret Conflict", produït per Endboard Productions, al Parlament Europeu a Brussel·les.

La presentació, coorganitzada amb l'oficina de l'europarlamentari Ramon Tremosa (grup ALDE), membre de la Fila Zero de suports a Sobirania i Progrés, va comptar també amb la presència de l'eurodiputat Raül Romeva (Verds-EFA). Els membres de Sobirania i Progrés, l'actor i director Joel Joan, la professora d'Economia de la UB, Elisenda Paluzie, i el professor de Sociolingüística de la UOC, Miquel Strubell, van explicar el context d'aquest documental i els factors clau en el conflicte Catalunya-Espanya.

El documental de 40 minuts, en anglès, sobre la situació de Catalunya dins l'Estat espanyol va ser seguit amb interès per eurodiputats com Sir Graham Watson, dels Liberal Demòcrates britànics, i antic president del Grup ALDE (Liberals i Demòcrates), el tercer grup de la cambra; Stanimir Ilchev, diputat búlgar del grup ALDE; François Alfonsi, diputat cors del grup Verds-EFA (European Free Alliance) i Ana Miranda, futura diputada gallega del grup Verds-EFA.

Després de la projecció es va obrir un viu debat sobre l'exercici de l'autodeterminació dels pobles a la Unió Europea. Sir Watson va recordar la vigència de l'Europa dels 14 punts del President nordamericà Wilson, i es van abordar els casos d'Escòcia, Flandes, Catalunya i Gibraltar.

El documental es pot visualitzar en 

versió original (en anglès) a  

i amb

subtítols en català 


Posted via email from jalegret's posterous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari

També et pot interessar...

Related Posts with Thumbnails